Messengersi postali bogatiji za još jednog člana, pridružio nam se Dino Antonić

Raspjevana ekipa Messengersa postala je bogatija za još jednog člana, nakon audicije na kojoj je “rasturio”, član gospel sastava postao je – Dino Antonić.

Dino Antonić

Dino je za The Messengers čuo od voditelja Matije Škvorca još prije nekoliko godina, počeo ih je slušati i uživati u zvucima dobrog gospela, a s dolaskom iz Rijeke u Zagreb više nije bilo prepreka da se i sam odvaži priključiti radu.

Inače, Dino pjeva od svoje 6 godine, kada je krenuo koračati svojim glazbenim putem. Kao osnovnoškolac postaje član dječjeg zbora Morčići, pohađa i glazbenu školu te glumačkim i pjevačkim ulogama sudjeluje u predstavama kazališta Ivan pl. Zajc u Rijeci (“(„Turandot“, „Priče iz bečke šume“, „Vježbanje života“, „Ero s onoga svijeta“, „Čovjek zvijer i krepost“). Kao srednjoškolac pjeva klasičnu glazbu u školskom zboru te se paralelno pridružuje i poznatoj riječkoj vokalnoj skupini Putokazi s kojima stječe mnoga iskustva na nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu. Po struci diplomirani informatičar, Dino uvijek kaže da ima nula radnih dana u struci jer se uvijek nekako vraćao glazbi. Tako je 2008. u Rijeci osnovao prvi studentski mješoviti pjevački zbor koji još i danas djeluje pod nazivom Vokalni Studio Rijeka. Otkrivajući nove mogućnosti a capella glazbe osniva i vodi vokalnu skupinu Octachord s kojom, uz pop glazbu, počinje pjevati i gospel. Od tada nadalje mu sve više raste glazbeni CV u kojem niže razne koncerte, mjuzikle i televizijske nastupe. Vokalni je trener u obje sezone RTL-ovog dječjeg pjevačkog showa „Zvjezdice“ i nastupa uz svoj riječki bend 4 Shades.

Nadalje Messengerse slušate bogatije za još jedan muški glas, vjerujemo da ćete uživati slušajući, kao što i mi uživamo pjevajući!

The Messengers 15. prosinca nastupili u Klubu Hrvatskih Glazbenika – SAX

Možda zvuči kao neobično okruženje za gospel sastav, no The Messengers su već dva puta nastupili u SAX-u!

SAX

Bilo nam je zadovoljstvo odazvati se pozivu Kluba, koji je jednom mjesečno svojim posjetiteljima odlučio priuštiti malo drukčiju glazbu te dovoditi vokalne sastave i zborove.

Čast nam je bila napuniti klub ljubiteljima našeg zvuka, a nadamo se da smo ponekima bili i novo otkriće! Više od sat i pol pjevali smo sve od gospel pjesama, preko obrada nekih već poznatih pjesama, pa do božićnog repertoara. Pjevali smo bez instrumentalne pratnje i uz instrumentalnu pratnju (zahvale našim Tomislavima, Meiću i Mihaljeviću), zajedno, a čak poneki i pojedinačno – sve da bismo publici pružili što raznolikiji i zanimljiviji doživljaj!

Nadamo se da smo u tome i uspjeli! Bilo nam je zadovoljstvo nastupiti u SAX-u i nadamo se da će ovakav oblik, “drukčijih” večeri u popularnom zagrebačkom klubu zaživjeti i steći što veću popularnost!

The Messengers 15. studenoga u Mariji Bistrici na Zagorje Blues Etno Festivalu

The Messengers - Zagorje Blues Etno FestivalZagorje Blues Etno Festival, na kojem će ove godine nastupiti i The Messengers, održava se drugu godinu za redom, i to ovaj put na šest različitih lokacija i s oko 25 izvođača.

Nama je je pripala ta čast da u nedjelju 15. studenoga u 17 sati održimo koncert gospel glazbe u Bazilici Majke Božje Bistričke.

Pokretač cijelog ovog projekta Tomislav Goluban pozvao nas je da sudjelujemo ove godine jer je htio da jedan dan svakako bude posvećen izvornoj gospel i negro spiritual glazbi, od koje su i potekli razni žanrovi kao sto su jazz, blues i slično.

Sretni smo što na istom događanju možemo sudjelovati uz razne vrhunske glazbenike, kao što su Zdenka Kovačiček, Billy & the Kids, Tomislava Golubana i razne druge koji su u svojoj vrsti glazbenog pravca ostvarili veliki značaj.

Ako želite zajedno s nama uživati u gospelu, svakako dođite 15. studenoga 2015. u 17 sati na koncert The Messengersa u Mariju Bistricu!

Predstavljanje novog albuma ‘Total Praise’ 14. lipnja u Crkvi BDMŽ Špansko!

Gospel sastav “The Messengers” pripremio je pravu glazbenu poslasticu – novi album “Total Praise”, koji će javnosti biti predstavljen 14. lipnja 2015. u 20.00 sati u Crkvi Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom.

Messengers_CD

Album sadrži čak 15 pjesama snimljenih uživo na obljetničkom koncertu u Kazalištu Komedija, 1.12.2013., kada je sastav slavio jedanaestu godinu rada i postojanja.

Glazbeni producenti albuma “Total Praise” su Matija Škvorc, Tomislav Mihaljević i Goran Kovačić, a kompletnu postprodukciju radio je Goran Kovačić. Za grafičko oblikovanje albuma zaslužan je Ivica Širić.

Predstavljanje albuma otvoreno je za sve, stoga dođite i uživajte u vrhunskom gospelu! Vidimo se!

Tea Zec – novi sopran Messengersa!

Audicija za novog soprana u gospel sastavu The Messengers završila je, a nova članica sastava postala je Tea Zec.

Tea ZecTea Zec u rock-mjuziklu “Antigona” Medley Teatra

Ovim putem zahvaljujemo svim djevojkama koje su se odvažile doći na audiciju. Bilo je kreativno i kvalitetno, a mnoge kandidatkinje zasigurno čekaju brojni glazbeni angažmani.

S ponosom možemo reći da je Tea Zec svojim sopranom dosegla „nebeske“ visine i time popunila prazno mjesto u redovima Messengersa, te se nadamo da će s nama uživati u brojnim nastupima koji slijede!

Messengersi traže soprana!

Gospel sastav The Messengers uskoro planira „osnažiti“ svoje redove još jednim sopranom i poziva sve zainteresirane da se jave.

audicijaStoga:

  1. ako si crnkinja koja pjeva gospel
  2. ako i nisi crnkinja, ali „vučeš“ u tom pjevačkom smjeru
  3. ako te se, dok pjevaš, čuje u susjednoj prostoriji
  4. ako znaš razlikovati žanrove (barem narodno od klasičnog)
  5. ako te susjedi zovu i predlažu da upišeš glazbenu školu, samo da bi što manje pjevala doma

…onda se prijavi na audiciju na e-mail: info@gospelbymessengers.com ili putem naše Facebook stranice.

Prijave možete slati do kraja veljače, nakon čega će biti objavljen termin audicije!

POGLEDAJTE: Matija Škvorc i Messengersi u HRT-ovoj emisiji “Pozitivno”

Raspjevani gospel sastav The Messengers i voditelj Matija Škvorc gostovali su u emisiji “Pozitivno“, na prvom programu HRT-a. Urednici emisije posvetili su Messengersima čak više od osam minuta, a u videu možete vidjeti što su i kako rade Messengersi te ih možete poslušati u prepoznatljivom a capella izdanju…

Bivši Messenger Matija Meić osvojio prestižnu pjevačku nagradu

Bivši član Messengersa koji je danas završio u opernim vodama, Matija Meić, osvojio je prestižnu nagradu na sedmom po redu međunarodnom pjevačkom natjecanju Mirjam Helin. Kao vrhunski bariton osvojio je nagradu od 3000 eura za najbolju izvedbu finske pjesme u izvođenju pjevača koji nije iz Finske.

Matija Meić - Mirjam Helin Competition

Prvo mjesto na tom natjecanju osvojio je Beomjin Kim, dok se na ljestvici iza Meića našao bariton koji također dolazi iz Hrvatske, Leon Kosavic.

Video izvedbe Matije Meića možete pogledati OVDJE.

Izvorni članak: http://barihunks.blogspot.com/2014/08/matija-meic-takes-two-prizes-at-mirjam.html?spref=tw&m=1

Portal Laudato.hr posvetio članak novom izdanju Messengersa

Poznati internetski portal Laudato.hr posvetio je članak novom, osvježenom izdanju Messengersa, a izjavu za portal dao je i voditelj sastava Matija Škvorc. Članak prenosimo u cijelosti:

Vokalni sastav “The Messengers” iz Zagreba ima novu web stranicu, na kojoj su u novome, privlačnom izdanju dostupne sve informacije o sastavu, video isječci i galerija fotografija, a na jednom mjestu možete pratiti i sve novosti vezane uz ovaj hrvatski gospel sastav. Na novoj web stranici otkrijte i ponude “The Messengersa”, pogledajte njihov Youtube kanal ili jednostavno provjerite njihov novi vizualni identitet, a za kraj poslušajte pjesmu za ugodan i uspješan dan: “Have A Nice Day”.

Sastav “The Messengers”, koji je okupio zaljubljenike u duhovnu glazbu i a capella pjevanje, osnovan je 2002. godine u Zagrebu i od tada djeluje pod vodstvom Matije Škvorca u sklopu župe Blažene Djevice Marije Žalosne u naselju Špansko. Uz gospel i negro spiritual glazbu, u posljednje vrijeme repertoaru dodaju i neke jazz pjesme, izvodeći ih i dalje na svoj specifičan i prepoznatljiv način.

laudato.hr

Messengersi, u prijevodu Glasnici, nositelji su radosne vijesti. To poručuju i svojim sloganom „Bringing you the good news“, jer su dobra vijest i dobra atmosfera koju prenose ono što ih prati kroz sve godine pjesme i nastupa.

“Konačno imamo novi izgled web stranice, a time se želimo ozbiljnije približiti sadašnjim i budućim slušateljima. U prikupljanju podataka za novu stranicu angažirali su se svi članovi sastava. Imamo i novi, uočljiviji logo, svježije boje, nove standardizirane vizuale koji čine naš prepoznatljivi stil.”, naglasio je voditelj sastava Matija Škvorc. Novu web stranicu je, uz pomoć i angažman cijeloga sastava izradio dramaturg i novinar Igor Weidlich. Voditelj “The Messengersa” Matija Škvorc spomenuo je da nova web stranica nije jedina novost: u pripremi je novo audio i video izdanje na kojem će biti zabilježen rođendanski koncert iz 2011. godine, održan u kazalištu Komedija.

Sastav bilježi brojne nastupe u hrvatskoj metropoli, ali i diljem Hrvatske te u inozemstvu. Među zapaženije nastupe Messengersa svakako spada nastup na Uskrs festu 2008., a u prosincu 2013. sastav je velikim rasprodanim koncertom u kazalištu Komedija proslavio svoj 11. rođendan.

Gospel sastav The Messengers dobru vijest i glazbu redovito dijeli i u sklopu humanitarnih događanja i koncerata za djecu i sve one kojima je pomoć potrebna.

Messengersi 2011. objavljuju i nosač zvuka s tradicionalnim gospel i negro spiritual pjesmama, pod nazivom „Good News“, u nakladi Laudata.

Danas, gospel sastav The Messengers vrijedno radi na pripremama novih nastupa, a otvoren je za suradnju i angažmane – od cjelovečernjih koncertnih izvedbi, do manjih nastupa u sklopu raznih događanja, ili pak kao poseban i nesvakidašnji glazbeni ukras na vjenčanjima te drugim svečanostima i posebnim prilikama.

Članak možete pronaći ovdje: http://www.laudato.hr/Novosti/Glazba/Gospel-sastav-The-Messengers-u-novom-izdanju.aspx

Messengersi uskoro u novom izdanju!

Gospel sastav The Messengers uskoro će osvanuti u novom izdanju. Naime, uz novu internetsku stranicu, sastav će predstaviti i novi logotip te novi smjer rada, a uz to će “osvježiti” i Facebook stranicu te otvoriti svoj Youtube kanal na kojem ćete moći vidjeti i poslušati kako Messengersi zvuče na svojim recentnijim nastupima.

Ostanite uz internetsku stranicu GospelByMessengers.com i pratite nas na društvenim mrežama. Uskoro stižemo raspjevaniji, glasniji i (ne)ozbiljniji!

Bringing you the good news400 h