Članovi sastava

Ana IvančićAna Ivančić

„Čovjekov napor i Božja milost sve mogu!”

Klikni za više...

Ana je zaljubljena u pjevanje, u njemu uživa i nalazi trenutke opuštanja. Gospel je izabrala jer nosi poruku. Pjevati je počela još s tri godine, kada je s bakom svakodnevno odlazila na svetu misu, i od tada je pjevanje neizostavan dio njenoga života. Inače iz Zagreba, radi kao odgajateljica u dječjem vrtiću, a kad ne pjeva voli se baviti i vrtlarenjem.

Tea Zec

“Duša se hrani onim što je veseli, a mene veseli pjesma.”

Klikni za više...

Za Teu je život bez glazbe nezamisliv. Gotovo sve čime se bavi u životu, kao i u slobodno vrijeme, uključuje glazbu. Pjevati je naučila prije nego pričati, a od malih nogu uživa u natjecanjima pjevačkog karaktera. Svoje pjevačko iskustvo stjecala je kroz brojne nastupe u području klasičnog pjevanja, te u glazbeno scenskom ansamblu „Medley teatar“, a nastavlja ga obogaćivati i u „Messengersima“, jer se zaljubila u gospel te željno iščekuje idući nastup i ponovno širenje radosti i veselja kroz pjesmu.

Diana KrcmarDiana Krčmar

“Ljubi i radi što hoćeš.”

Klikni za više...

Diana će na pitanje zašto pjeva gospel jednostavno odgovoriti – to je ljubav! Ova Zagrepčanka, inače politologinja koja radne sate provodi u državnoj upravi, upravo glazbom ispunjava i obogaćuje svoj život. Od početaka u Zagrebačkim mališanima, glazbene škole “Josip Slavenski”, pa preko brojnih bendova, dug je i raspjevan put prošla da bi na kraju poruku odlučila prenositi u sastavu “The Messengers”. No, osjećaj kad zapjeva uvijek je isti – radost i ljubav, čak i kad na pozornici krene improvizirati tekst, trudeći se da ne prasne u smijeh.

Lucija MaltarLucija Maltar

„Treba raditi ono što te usrećuje. A pjesma može popraviti i najgori dan!“

Klikni za više...

Lucija priznaje da je glazba velik dio njenoga života, pjesma je veseli ispunjava i čini sretnom i zadovoljnom. Gospel ju je privukao jer kroz improvizacije u izvedbu još lakše može unijeti dio sebe. Ova mlada Zagrepčanka ne skriva da će „kad odraste“ postati ili učiteljica ili… Beyonce. Prvi je puta zapjevala još u vrtiću na Božićnoj predstavi, slijedio je dječji zbor „Zagrebačka škvadra“, potom zbor glazbene škole i drugi zborovi. Od malih nogu, da joj pomognu u razbijanju treme prije nastupa, mitili su je sladoledom, a tu tradiciju uz svoj zvonki glas nastavila je njegovati i dan danas.

Morana LončarMorana Lončar

“Don’t worry, be happy!”

Klikni za više...

Morana voli pjevati jer je glazba zvonka radost, a gospel joj je na prvome mjestu jer radosti nikad dosta. Inače inženjerka elektrotehnike sa završenim MBA-om na Cotrugli Business School, Morana se bavi energetikom te voli puno pričati, i to na čak pet jezika. Počeci njene pjevačke karijere sežu u vrtićke dane, kada je sa zborom iz svega glasa pjevala “Kad se male ruke slože”, a sve se posložilo i kasnije, kada se upisala u Glazbenu školu Blagoja Berse. Ne voli falš, ali se zato sa zadovoljstvom prisjeća nastupa na kojem je većina članova “Messengersa” zapjevala u krivim tonalitetima. Srećom, sve je nakon dva takta tada prekinuo iskusni voditelj Matija i publici priopćio: “Ovako su Messengersi zvučali nekad, u svojim počecima, a sada će pokazati što su od tada naučili…”

Petra ZadroPetra Zadro

“Radi na onome što te usrećuje. A mene ispunjavaju pjesma, ples i glazba.”

Klikni za više...

Petra u glazbi pronalazi i užitak i izazov, jer ona može u trenu izmamiti i osmijeh i suze. U gospelu je prepoznala njegovu snagu i duhovnost, a nekad prividna jednostavnost pjesama ostavlja velik prostor pojedincu da u glazbu unese svoju osobnost. Ova mlada Zagrepčanka dalmatinsko-hercegovačkog porijekla, koja je uspješno završila FER, upravo u glazbi nalazi predah od cjelodnevnog programiranja. Svoje pjevačke početke ponosno može svrstati u redove poznatog djevojačkog zbora „Zvjezdice”,dok danas žensko pjevačko društvo nalazi u FER-ovu vokalnom sastavu „Rezonanca“. U „Messengersima” obožava susrete s drugim sastavima, pogotovo na ljetnim festivalima na Jadranu, kada postoji mogućnost da pjesma potraje do duboko u noć, uz nezaobilazni pršut i vino…

Ivan EćimovićIvan Ećimović

“Molitva, rad i pjesma! “

Klikni za više...

Ivan pjeva od malih nogu i kaže: „Tko pjeva, dvostruko moli!“ Po zanimanju je kuhar u dječjem vrtiću, a kad ne priprema gastronomske užitke za vesele mališane, napet kao puška čeka nove pjevačke zadatke. Za javnost je “propjevao” u zboru Maranatha, da bi s već izgrađenim glasom došao kao pojačanje u “Messengerse”. Na pozornici se sada snalazi čak i kad ne zna koja pjesma dolazi sljedeća.

Željko GojunŽeljko Gojun

“Volim sve što vole mladi!”

Klikni za više...

Željko se odaziva i na nadimak Žac, a u pjevanju je našao odmor i užitak nakon napornog rada. Po struci je agronom, ali uz pjesmu mu je još lakše doći do dobrog društva. Glazbom se bavi na raznorazne načine i vrlo je sretan što je tako uspio proputovati Lijepu našu, ali i prostranstva izvan njenih granica.

Tomislav MihaljevićTomislav Mihaljević

„Bolje ispast’ iz tramvaja, nego iz Messengersa!“

Klikni za više...

Tomislav je još od malih nogu shvatio da mu se glazba zavukla pod kožu, a gospel mu je jedan od najomiljenijih žanrova. No, njegovi glazbeni počeci nisu vezani uz pjevanje, već uz sviranje, jer su ga roditelji sa šest godina upisali na tečaj synthesizera i to je bilo dovoljno da ga usmjeri za cijeli život. Iako je još student, i to studija poslovne ekonomije, život mu je prepun glazbenih angažmana pa je tako bio klavijaturist, gitarist, vokalist i aranžer u mnogim ansamblima kao što su zbor „Izvor“, klapa „Punti“, pa i „Messengersi“, a član je i popularne hrvatske pop-rock grupe „Leteći odred“. Ostvario je brojne suradnje s hrvatskim estradnim umjetnicima te sudjelovao u projektima Kazališta Komedija i Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH-a. Iz tonaliteta ga može izbaciti samo Antonia kad nije sigurna treba li otpjevati „trumpets“ ili „Christians“ pa jednostavno otpjeva – „Trustians“.

Dino Antonić

„Life without music would be a mistake…“

Klikni za više...

Već od svoje 6 godine, Dino je krenuo koračati svojim glazbenim putem. Kao osnovnoškolac postaje član dječjeg zbora Morčići, pohađa i glazbenu školu te glumačkim i pjevačkim ulogama sudjeluje u predstavama kazališta Ivan pl. Zajc u Rijeci (“(„Turandot“, „Priče iz bečke šume“, „Vježbanje života“, „Ero s onoga svijeta“, „Čovjek zvijer i krepost“). Kao srednjoškolac pjeva klasičnu glazbu u školskom zboru te se paralelno pridružuje i poznatoj riječkoj vokalnoj skupini Putokazi s kojima stječe mnoga iskustva na nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu. Po struci diplomirani informatičar, Dino uvijek kaže da ima nula radnih dana u struci jer se uvijek nekako vraćao glazbi. Tako je 2008. u Rijeci osnovao prvi studentski mješoviti pjevački zbor koji još i danas djeluje pod nazivom Vokalni Studio Rijeka. Otkrivajući nove mogućnosti a capella glazbe osniva i vodi vokalnu skupinu Octachord s kojom, uz pop glazbu, počinje pjevati i gospel. Od tada nadalje mu sve više raste glazbeni CV u kojem niže razne koncerte, mjuzikle i televizijske nastupe. Vokalni je trener u obje sezone RTL-ovog dječjeg pjevačkog showa „Zvjezdice“ i nastupa uz svoj riječki bend 4 Shades.

Tomislav Meić (perkusije)

“Riddim (rhythm) is my food and so is melody.”

Klikni za više...

Tomislav je od malena shvatio da su bubnjevi njegov put kojim se može najslobodnije izraziti. U Messengerse je došao na poziv voditelja Matije, i to preko brata koji je u njima pjevao kao pratnja. Tomislav se već nekoliko godina bavi i turističkom animacijom, a u njoj uživa isto kao i u sviranju. Uz sastav The Messengers, svira u bandu The Degs. Sviranje u Messengersima pričinjava mu veliko zadovoljstvo i izazov, pogotovo u izradi aranžmana te u izvedbama koje su svaki put malo drukčije.


U Messengersima su pjevali i…

Antonia Barišić

Klikni za više...

Antonia je prvi put zapjevala s osam godina u crkvenom zboru, već tada je dobila svoju solo dionicu i od tada je nastavila solirati, kako god to protumačili. Rođena u divnoj Bosni, odrasla u još divnijem Zagrebu, stasala je u osobu kojoj je život glazba pa se trudi raditi sve u čemu ona ima prste. Pjeva gotovo stalno, jednostavno zato što je to ona, a publika joj ne zamjera ni kad na nastupu počne pozdravljati prisutne nekim izmišljenim engleskim jezikom.

Philip Evan Cowlishaw

Klikni za više...

Philip je doputovao iz dalekog SAD-a, kako bi poruku mogao prenositi u „Messengersima“. Više od desetljeća pjevao je i glumio u filmovima, na televiziji, u mjuziklima, operama i na koncertima. Imao je svoje radio-emisije, a bavio se i sinkronizacijom. S naobrazbom usmjerenom na operu, nakon studija posvećenog kazalištu, komunikacijama i glazbi, živio je i radio u New Yorku, gdje je dosta nastupao u predstavama za djecu. Zaigrao je i u Ratu i miru u Metropolitan operi. Radi kao predavač engleskog jezika, a imao je priliku zaigrati i u originalnoj postavi najvećeg hrvatskog mjuzikl spektakla „Crna kuća“.

Ivana (Tomičić) Pejić

Klikni za više...

Rođena Vinkovčanka, po zanimanju je diplomirana novinarka. Udana i trenutačno radi radi od 0 do 24 sata, ali ne kao novinarka, nego kao mama malog Jakova. U Messengersima je bila od samog osnutka 2002., pa do polovice 2007. godine. Život joj je od malih nogu bio obilježen pjevanjem, od raznih školskih do crkvenih te amatetskih zborova, tako da ju je pjevanje u Messengersima obogatilo za još jedno glazbeno, ali i životno iskustvo. Najviše što pamti iz tog razdoblja posjeti su i koncerti u  Grožnjanu i Šibeniku, te puno prijateljskih druženja i pjevanja za dušu.

Vesna Povijać

Klikni za više...

Vesna je u Messengersima pjevala od osnutka, i tako pune dvije godine. Danas je supruga i majka uskoro dvoje djece. Psiholog za one kojima treba, a najviše za adolescente u Gimnaziji Lucijana Vranjanina. Ljubiteljica je plesa i pjesme, a najviše dobre hrane. Kažu da je svaki početak težak, ali u ovom sastavu on je za Vesnu bio pun uzbuđenja, upoznavanja novih ljudi, učenja novih pjesama, ali i tehnika pjevanja. Najljepše joj je iskustvo bio višednevni boravak u mirnom, predsezonskom Grožnjanu koji je od jutra do mraka pjevao za njih.

Ivan Škvorc

Klikni za više...

U Messengersima je bio od početaka i tako deset godine. Mnoge je članove dopratio i ispratio u tom razdoblju, a velik dio njih znao je natjerati u glasan smijeh, čak i usred mise, pred oltarom. I danas se bavi sviranjem, kad se ne bavi suprugom i dvoje djece. Svira saksofon u dva benda, s jedne strane sa splitskim Šetačima, a svirke mu se zahuktavaju i i sa zagrebačkom Antenatom, s kojom je već proputovao dobar dio Europe i snimio tri albuma. U duetu s akustičnom gitarom, pod imenom “Old Road”, svira i jazz standarde te evergreene.

Martina Menegoni

Klikni za više...

Martina je upravo u Messengersima upoznala čari gospel glazbe i skupnog muziciranja. Trenutačno se usavršava u području klasičnog pjevanja u klasi Claudie Visce u Beču, a operni repertoar izrađuje pod mentorstvom Ruže Pospiš Baldani i pijanistice Nine Cossetto u Zagrebu. Vanjska je suradnica Zbora HRT-a.

Mato Matošević

Klikni za više...

Mato je profesor glazbene kulture i klavijaturist, a kao bas-bariton u Messengersima je pjevao od samih početaka, i tako dvije godine. Posebno mu je drag u sjećanju ostao nastup Messengersa u Grožnjanu i tamošnja izvedba pjesme „O Happy Day“, koja ga je ostavila pod dubokim dojmom. Danas se bavi kompozicijom, pisanjem aranžmana i studijskom glazbom, a surađuje i s izvođačima popularne glazbe: Jacquesom Houdekom, Ivanom Kindl, Raspashowom i drugima. Aktivan je i u dva crkvena zbora.

Matija Meić

Klikni za više...

Matijino pjevanje u Messengersima značilo je početak ozbiljnog bavljenja pjevanjem. Nije da je on tada bio previše ozbiljan, ali su odgovornost i sloboda koje je tako upoznao u njemu pobudili želju za daljnim istraživanjem i usavršavanjem glasovnih sposobnosti. To je na kraju dovelo do toga da Matija danas djeluje kao operni i koncertni solist. Trenutačno završava Muzičku akademiju u Beču u klasi Claudie Visce, a solističke angažmane broji i u zagrebačkome HNK. Sloboda a capella pjevanja, improvizacije, odgovornost pjevanja u ansamblu gdje je svatko solist, dijeljenje emocija s kolegama i publikom, humanitarno djelovanje i jednostavno pjevanje na slavu Bogu, sve je to obilježilo njegove rane dvadesete i utjecalo na budući glazbeni put.

Lana Škrgatić

Klikni za više...

Lana je iz rodnog Zagreba s 11 godina otputovala u London gdje je dobila stipendiju za The Purcell School of Music. Školske dane provela je učeći klavir, flautu i pjevanje, a zatim je glazbeno obrazovanje nastavila na The Royal Scottish Academy of Music, gdje se usmjerila solo pjevanju i mjuziklima. U Britaniji je nastupala na brojnim koncertima te osvojila razne nagrade. S 23 godine vratila se u Zagreb, gdje od tada radi kao profesorica glazbene kulture u Američkoj međunarodnoj školi, a uz to nastupa na raznim događanjima i svečanostima, kao solo izviđač i s bendom. U Messengersima je Lana pjevala od 2005. do 2007. godine i iz tog razdoblja pamti brojna prekrasna iskustva, a u posebnom sjećanju ostao joj je fenomenalan nastup u Ogulinu.