Naša glazba

The Messengers su jedini glazbeni sastav u Hrvatskoj koji se sustavno bavi njegovanjem i izvođenjem a capella gospela i negro spiritual glazbe. Ansambl već više od 11 godina radi na oživljavanju i promoviranju izvornog zvuka glazbenog žanra koji korijene nalazi u američkoj crnačkoj duhovnoj glazbi s konca 19. i početka 20. stoljeća.

Gospel je standard koji ravnodušnim ne može ostaviti nikoga tko imalo voli glazbu. To je izričaj pun ritma, pun prekrasnih melodija i snažnih harmonija. I to je polazište s kojeg su Messengersi krenuli prenijeti svoju poruku, svoju dobru vijest (Good news).

Ansambl njeguje i gaji a capella izvedbu, no u novije vrijeme svoje aranžmane u nekim prilikama obogaćuje instrumentalnim dionicama. A capella pjevanje je pjevanje bez instrumentalne pratnje, a samim time je i najteži oblik pjevanja, no ljudski glas s druge strane može proizvesti ono što ne može nijedan instrument. A kada je u nastupe uključen i bend, koncerti Messengersa još snažnije privlače i animiraju publiku. Zato su koncerti ovog gospel sastava uvijek dinamični, raspjevani i rasplesani, jer bogatstvom izvedbe mogu pokrenuti svakog pojedinca.

Dobri znalci gospela u nastupima Messengersa mogu pronaći velik repertoar gospel i negro spiritual pjesama, koje su obavijene malo drukčijim ruhom i specifičnim aranžmanima, tako da i dobro poznate pjesme u izvedbi sastava The Messengers znaju itekako ugodno iznenaditi.

No, gospel nije samo nešto što je kvalitetno, zrelo i staro, jer su iz njega nastali blues, jazz, soul, a nakon toga i drugi suvremeni glazbeni pravci. Stoga je gospel i danas atraktivan i zanimljiv i novim, mlađim naraštajima.

Zato je svaki koncert Messengersa prava glazbena poslastica, splet vrhunske glazbe, zabave, pozitivnih vibracija i zarazne energije.