Tko su ‘The Messengers’?

Vokalni sastav The Messengers osnovan je 11. studenog 2002. godine u Zagrebu i od tada djeluje pod vodstvom Matije Škvorca u sklopu župe Blažene Djevice Marije Žalosne u naselju Špansko.

Sastav je okupio zaljubljenike u duhovnu glazbu i a capella pjevanje, a uz gospel i negro spiritual glazbu, u posljednje vrijeme repertoaru dodaje i neke jazz pjesme, izvodeći ih i dalje na svoj specifičan i prepoznatljiv način. Zanimljivo je da je većina članova Messengersa potekla iz zbora Maranatha, kojeg također vodi Matija Škvorc.

Messengersi, u prijevodu Glasnici, nositelji su radosne vijesti. To poručuju i svojim sloganom „Bringing you the good news“, jer su dobra vijest i dobra atmosfera koju prenose nešto što ih prati kroz sve godine pjesme i nastupa.

Sastav bilježi brojne nastupe u hrvatskoj metropoli, ali i diljem Hrvatske te u inozemstvu. Među zapaženije nastupe Messengersa svakako spada nastup na Uskrs festu 2008., u suradnji s grupom Laudantes iz Šibenika, kada osvajaju nagradu publike. Treba spomenuti i nastup na Tonka festu 2009., kada osvajaju drugu nagradu žirija, a tu je i nastup na hodočašću u talijanskoj Macerati, kada su The Messengers gospelom oduševili čak 55.000 okupljenih. U prosincu 2013. sastav je velikim rasprodanim koncertom u kazalištu Komedija proslavio svoj 11. rođendan.

Gospel sastav The Messengers dobru vijest i glazbu redovito dijeli i u sklopu humanitarnih događanja i koncerata za djecu i sve one kojima je pomoć potrebna.

Messengersi 2011. objavljuju i nosač zvuka s tradicionalnim gospel i negro spiritual pjesmama, pod nazivom „Good News“, u nakladi Laudata.

Danas, gospel sastav The Messengers vrijedno radi na pripremama novih nastupa, a otvoren je za suradnju i angažmane – od cjelovečernjih koncertnih izvedbi, do manjih nastupa u sklopu raznih događanja, ili pak kao poseban i nesvakidašnji glazbeni ukras na vjenčanjima te drugim svečanostima i posebnim prilikama.